Pályázat

Projekt címe: Development and commercialization of innovative energy efficient windows and doors. (INO-WIN)

Projekt száma: HUHR/1602/2021-LPP4-010

Projekt partnerek:

  • WINDOR d.o.o. (Horvátország)
  • ECLIPSE 2001 Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. (Magyarország)

A projekt értéke: 311.220 EUR

A projekt támogatásának értéke: 233.415 EUR

A megvalósított projekt az innovatív nyílászárók, ablakok és ajtók globális piacán történő fejlesztésére és kereskedelmi forgalomba hozatalára összpontosított. A létrehozott új termékek innovációs megoldása több szempontból is megmutatkozik: (1) a végtermék előállításához használt különböző anyagok kombinációja és (2) az ablakkeretek sarkainak összekapcsolása. A kifejlesztett nyílászárók fa, alumínium és PVC kombinációjából készültek, mely kombinácoó maximális minőséget, tartósságot és hőszigetelést, azaz energiahatékonyságot és fenntarthatóságot biztosít. A nyílászűrók külsején az alumínium ad tartósságot és nincs kitéve külső környezeti hatásoknak, közöttük egy PVC profil található, ami egyben a hőhíd megszakítása is a két anyag között, a profil belsejében pedig a fa biztosítja a szigetelést és a meleget. A kifejlesztetett profilsarok összeillesztése szilárdságot és stabilitást ad, ami lehetővé teszi, hogy elbírja a keretekbe épített háromrétegű üveg súlyát, és a szárny sem fog leesni, mint más lágy szögű kereteknél. Ezt a csatlakozási módot a Partnerek tapasztalata és tudása fejlesztette ki, és újítást jelent a hőszigetelt nyílászárók piacán. A lapos alumínium kialakítás kívülről műanyag bevonattal vagy eloxálással borítható. Az alumínium profil a teherbíró képesség és az időjárásállóság terén nyújtott előnyeivel tartósságot ad, és nincs kitéve külső hatásoknak, ezért nem kell például újra festeni. B-light projektben együttműködő partnerek egyesítették tapasztalataikat: az alumínium, PVC- és famegmunkálási folyamatokban, ezzel egyedülálló terméket létrehozva a világpiacon.

A projekt megvalósítása során az Eclipse 2001 Bt. mindösszesen négy új gépet vásárolt a PVC feldolgozására. A kifejlesztett termékek előállítása érdekében beszerzésre került 300 méter PVC tok és szárny, ami megkönnyíti az új termékek előállítását. Ezen kívül a megvalósított projekt két új munkahelyet biztosított, amelyek hozzájárultak a gazdasági társaság belső kapacitásának és hozzáadott értékének erősítéséhez.

A kifejlesztett profil egyedülálló megoldás a piacon, amely egyesíti az energiahatékony nyílászárók anyaghasználatában elért legnagyobb eredményeket (fa, alumínium és PVC), valamint egyúttal új technológiát vezet be a nyílászárók sarkainak összekapcsolására.

A termék fejlesztését és kereskedelmi forgalomba hozatalát az Eclipse 2001 Bt. partner irányította. B-light partner az innovációs, marketing és értékesítési tapasztalatait felhasználva biztosította az új termék piacra jutását, megismertetését a lehetséges fogyasztókkal.

 

Eclipse 2001 Bt.